המערכת מאפשרת גישה למספר כלי SEO אשר מאפשרים לבעל האתר לבצע שינויhם בכל הקשור לקידום האתר בעצמו בקלות ובמהירות, יש לשים לב כי שימוש בכלים אלו עלול להשפיע ישירות על תפקוד האתר ולכן מומלץ לבצע שינוי בהגדרות אלו על ידי בעל מקצוע בתחום.
מיקום: על מנת להיכנס אל כלי ה-SEO יש ללחוץ על ניהול >> אפשרויות נוספות >> SEO.
שם ניתן לראות את הכלים הבאים (יש ללחוץ על שם הכלי על מנת לעבור להסבר המתאים):
מילות מפתח ותיאור האתר
חלון זה מאפשר להגדיר מספר הגדרות המיועדות לאזור ה-HEAD של הקוד: מילות מפתח, תיאור האתר ואפשרות להגדרה אישית של תגי META. הגדרות אלו הינן הגדרות כלליות - לכל האתר, ניתן לבצע הגדרות אלו בצורה פרטנית עבור כל עמוד שהוא.
חזרה לתחילת ההסבר
HTML Code in head
בחלון זה ניתן להטמיע תגיות וקוד רלוונטי על פי הצורך, לדוגמא קוד אימות של גוגל, אנליטיקס, קישורים לקבצים חיצוניים ועוד.
חזרה לתחילת ההסבר
מפת אתר למנועי חיפוש
חלון זה מכיל את קישור מפת האתר עבור כלי "Google Webmaster Tools". בעת ההרשמה לכלי, ממשק ההרשמה מבקש קישור למפת האתר - מכאן ניתן להעתיקו.
חזרה לתחילת ההסבר
קובץ Robots.txt
ראשית, חשוב לציין כי העבודה עם הכלי מומלצת לבעלי אתרים שמתמצאים היטב בנושאי קידום. עבודה מוטעית עם הכלי עלולה לגרום לנזקים קידומיים לאתר לפרקי זמן ארוכים ואף הסרתו ממנועי החיפוש! במידה ולא בטוחים, עדיף לא לבצע – פעולה לא נכונה תהיה קשה לביטול.
מהו קובץ robots.txt?
מדובר בקובץ המיועד ספציפית למנועי החיפוש התקניים (להבדיל ממנועי חיפוש שמטרתם איסוף נתונים לספאם) ותפקידו לתת להם הוראות ספציפיות לסריקה, עוד בטרם מנוע החיפוש ניגש לתכנים עצמם. התחשבות בקובץ זה מחייבת מנועי חיפוש העומדים בתקנים, כך שהקובץ יכול להכיל הוראות ספציפיות למניעת סריקה.
קובץ זה תמיד נמצא ברמה הגבוהה ביותר של הדומיין במיקום קבוע - במידה והדומיין הוא example.com, הקובץ תמיד יימצא בנתיב http://example.com/robots.txt.
דוגמאות נפוצות לשימוש בכלי הן חסימת הפורומים מסריקה, חסימת סריקת תמונות למנועי חיפוש, חסימת טפסים וכדומה...
מה היתרון בשימוש בקובץ robots.txt?
היתרון הברור בשימוש בקובץ זה הוא בכך שאין צורך לחסום את התכנים מהגולשים עצמם, אך ניתן להשפיע על מה שמנוע החיפוש רואה – במידה ועמוד מוסתר, הוא יהיה מוסתר מעיני מנועי החיפוש והגולשים יחדיו, ועמוד שמוסתר בקובץ robots.txt לא יוצג למנועי חיפוש אך כן יהיה זמין לגולש.
במערכת באופן ספציפי יש יתרון בעבודה עם הקובץ – הקובץ כולל באופן מובנה קישור למפת האתר. דבר זה חוסך את הצורך בהכנסת מפת האתר למנועי חיפוש, כי הם לומדים את מפת האתר כבר מ"פגישתם" הראשונה עם האתר.
שימוש בכלי robots.txt
ניתן לעבוד ישירות מול תיבת הטקסט ולרשום בתוכה פקודות, או להשתמש במחולל הפקודות הנמצא בראש העמוד.
מחולל הפקודות מאפשר לבחור מנוע סריקה (user-agent) ולאחר מכן לתת הוראות ספציפיות לאותו מנוע בצורה של נתיבים להסתרה. המערכת כולל רשימה של מנועי סריקה נפוצים וניתן להוסיף שם של מנוע ספציפי במידה והוא לא מופיע ברשימה. לאחר שנרשום את הנתיב, יש ללחוץ הוספת כלל.
בסיום ביצוע כל השינויים יש ללחוץ על עדכן נתונים והקובץ יתעדכן בשינויים הרצויים.
דוגמאות לנתיבים לקובץ robots.txt
באופן מעשי, ניתן להוסיף לתיבת ספריות וקבצים כל נתיב שהוא - החל מהדומיין עצמו וכלה בעמוד בודד או שרשור ספציפי בפורום.
לדוגמא, כדי למנוע גישה לעמוד זה, נוכל להעתיק את כתובתו משורת הכתובת בדפדפן ולהדביק בכלי robots.txt, להגדיר לאילו מנועי חיפוש הכלל מיועד ולעדכן.
למען הדגמת הכלי, ריכזנו מספר נתיבים כלליים של רכיבי מערכת, כך שניתן להעתיק את הנתיבים במידה ומעוניינים לחסום כלי שלם מסריקה על ידי מנועי חיפוש.
-
על מנת למנוע מכלל הפורומים תחת הדומיין להיסרק, נדביק את הנתיב /site/detail/forum/ בשדה הכתיבה.
-
אם נרצה למנוע מכל טפסי האתר להיסרק על ידי מנועי חיפוש, נשתמש בנתיב /site/form/ ונוסיף כלל שמבוסס עליו.
-
כדי למנוע ממנועי חיפוש לסרוק את תוכן כל האלבומים, נרשום את הנתיב /site/detail/departalbum/ בשדה המתאים.
חזרה לתחילת ההסבר
הפניות 301
המערכת מאפשרת ליצור הפניית 301 בין עמודים, כדי למנוע מצבים של קישור שבור בעת העברה של אתר קיים למערכת. הסבר זה יסקור את מהות ההפניה, אופן ביצוע ההפניה והשלכותיה.
במהותה, הפניית 301 בין עמודים (להבדיל בין הפניה בין דומיינים) נועדה למצבים ספציפיים בהם אתר מועבר ממקום אחר ובעל האתר מעוניין בהשגת שתי מטרות:
-
הקישורים לא יישברו
-
מאמצי הקידום לא ילכו לאיבוד
הפניית 301 (301 הוא קוד שפירושו moved permanently - כלומר, לכל דבר ועניין, העמוד "עבר דירה" לצמיתות) בין עמודים נותנת מענה בכך, שהיא "מלמדת" את שרתי המערכת מה לעשות עם פניות המגיעות לכתובות שלא קיימות במערכת. מנועי חיפוש יודעים להעביר "סמכות" של קישור ישן לקישור חדש המופנה בהפניית 301.
לדוגמא, אם כתובתו של עמוד ה"אודות" באתר הישן היתה:
example.com/pages/about/
ולאחר שבנינו אתר חדש והעברנו את הדומיין - כתובתו של העמוד היא עכשיו:
example.com/9892/about/
לא נרצה שהגולשים יקבלו עמוד שגיאה 404 (404 הוא קוד שפירושו, פשוטו כמשמעו, "העמוד לא נמצא").
כיצד לבצע הפניית 301 בין עמודים?
כדי לבצע הפניית 301 בין עמודים, יש לרשום בשדה המקור את קישור המקור וקישור היעד. לפי הדוגמא הקודמת, בשדה המקור יש לרשום:
pages/about/
ובשדה היעד:
9892/about/
מאותו רגע והלאה, כל כניסה שמיועדת לכתובת המקור, תופנה לכתובת היעד.
הערות חשובות:
חזרה לתחילת ההסבר